2015. szeptember 18., péntek

Szívesség önmagunknak


Tegyünk magunknak egy szívességet. Miért is írom ezt? Azért, mert addig amíg önmagunkon nem segítettünk, önmagunkat nem hoztuk jó szintre és tettük rendbe a lelkünket, addig nem tudunk egy megfelelően stabil és fejlődő kapcsolatban kielégítő partnerek lenni.

Ki ne szakított volna már és érezte azt, hogy soha többet?...Melyikünk ne érezte volna már azt, hogy semmit sem ér, mindent elrontott és kész kudarc az élete? Egy szakítás után idő kell, amíg felállunk és újra képesek vagyunk stabilan, önbizalommal teljesen és tündöklően élni. Idő kell hozzá és türelem, öngondoskodás és kellő őszinteség. 

Hiszen nincs olyan, hogy csak a másik volt a hibás és ha már tudom mit rontottam el, akkor lehetőleg legközelebb már ne tegyem azt. A sebeket be kell gyógyítani, egy kicsit egyedül kell lenni ahhoz, hogy képesek legyünk újra tiszta fejjel gondolkodni.

Ha kihagyjuk ezeket a lépéseket, akkor veszélyek lesnek ránk. Egy nő, aki a sebeit nyalogatja és épp akkor jön - idő előtt - egy megmentő, egy gondoskodó férfi, akkor egy törékeny, sebezhető nőt talál. Olyat, akit védeni kell, figyelni rá, különös gonddal. A csapda csak ott van, ha a nő megerősödik, önbizalommal teli lesz és visszatér a régi énje, ami viszont koránt sem törékeny és sebezhető, elveszett és félénk, hanem épp az ellenkezője. 

A férfi ott áll, hogy vajon ki ez a nő? Természetesen ez vonatkozik a férfiakra is, hiszen milyen más állapot egy szárnya törött, csalódott férfi, mint egy egészséges és minden csalódást feldolgozó ember.

Egy kapcsolat két emberen múlik, két egész emberen. Olyan élethelyzetet kell teremteni, ahol gyógyulni tudunk a csalódás után és nem kell kapkodnunk, kétségbe esve egy másik kapcsolatba ugranunk csak mert az könnyebbnek látszik. 

Érdemes várni és gyógyulni, az idegszálainkat kisimítani. A sírás álltal keletkezett ráncainkat eltüntetni, a dühünket lecsillapítani és a lelkesedésünket újrateremteni. A felesleges kilókat leadni vagy épp enni néha kicsit. 

Nincs más dolgunk, mint vonzóvá vállni, nyugodnak lenni és szeretetteljesnek, mert csak így tudunk igazán önmagunk lenni egy új kapcsolatban, ahol az őszinteség a belépő.

Nincs vonzóbb egy önazonos és kiteljesedett embernél, aki minden múltbéli eseményt képes volt lezárni, feldolgozni és a következtetést levonni. Így mindenki nyugodt lehet és boldog, mert olyan társ fog mellette állni, akire mindig is vágyott.

ŐSZINTE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése