2015. szeptember 24., csütörtök

Boldog csak akkor lehetsz, ha másokat is boldoggá teszel


Ha szeretsz valakit, akkor tudod, hogy kiismesned is szükséges. Nem csak tudni róla ezt-azt, de ismerni őt a maga valójában is fontos. 

Olyan bonyolultak a nők. Nem lehet kiigazodni rajtuk. Egy talány, amit soha sem fogok tudni megfejteni...hangzik el a férfiak szájából oly sokszor.

Valóban ilyenek lennénk? Tényleg ennyire nagy a baj és nincs kiút? A férfiak valóban be kell hogy érjék ennyivel? Azt gondolom semmivel sem vagyunk bonyolultabbak, mint a férfiak csak ismerkednünk kéne egymással. Nem felszínesen hanem lényegretörően és alaposan. 

A nők sem mindig értik a férfiak viselkedését, kész talány, hogy hogyan képesek így vagy úgy reagálni egy adott helyzetben. Hiszen annyira különbözünk egymástól, hogy ha nem kukucskálunk be a másik világába és nézünk alaposan körül, akkor mindig idegennek fogjuk érezni magunkat ott.

A férfiaknak épp annyira ismerkedni kell a témával, mint a nőknek különben azt fogjuk érezni, hogy csak mi teszünk meg a kapcsolatért plusz áldozatokat. Alkalmazkodni csak úgy tudunk, ha felkészülünk és ismerjük a kihívásokat. Akkor tudunk alkalmazkodni, ha tudjuk a reakciókat és tudunk rá kellő képpen reagálni.


A minap olvastam egy férfi tollából, hogy "nekem nem dolgom a nőt megérteni, elég ha ő ért engem. Nekem nem kell"...

Ha ez így van, akkor azt hiszem nagy a baj, mert kölcsönösség nélkül ez nem fog menni. Nagyanyáinknak sem ment, az elvárás hasonló volt és nem ment. Ha képesek voltak így élni is, akkor sem voltak boldogak. 

Ha engem a párom nem akar megérteni, figyelni a női mivoltomra tőlem viszont elvárja, akkor én szomorú leszek és csalódott. Nem leszek elégedett és ettől ő sem lesz az, és innentől kezdve dől minden. 

Ha nem tudjuk kivel élünk pontosan és az az ember mit szeretne, milyen a működése és hogyan kell őt kezelni adott helyzetekben, milyen a nemére vonatkozó sajátságos természete, akkor nagyon ingoványos talajon állunk kapcsolatunk terén.

Ismerkedjetek meg, hangolódjatok egymásra és a kölcsönösség elve alapján törődjetek egymással úgy, ahogy az mindenkinek a legmegfelelőbb, mert boldog csak akkor lehetsz, ha másokat is boldoggá teszel.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése