2015. szeptember 1., kedd

A szeretet köteléke


Megtaláltad az igazit és érzed, hogy erre vártál egész életedben. Nem tökéletes, de majdnem. Szinte már az és ha van is hibája, az kit érdekel, hiszen neked is van. Révbe értél, a szeretet kötelébe gabalyodtál, ami kettőtök között van és ki sem szeretnél onnan keveredni.

Azonban ezt az állapotot, ezt az embert, ezt a köteléket meg is kell tartani. Valamint - ami a legfontosabb -, akarni kell megtartani. Természetesen van az a pont, amikor az ember érzi, hogy nincs tovább, de ez csak azt jelenti, hogy tévedtél és ez az ember nem az, mint akinek gondoltad.

Megtartani, állandósítani és ha lehet növelni a szeretetet nem mindig könnyű és vannak olykor kötél húzások, amikor valaki elesik. Amikor elakad és segítség kell neki. Amikor elbizonytalanodsz és nehéz minden. Nehéz még szeretni is, de a megoldáson kell dolgozni nem pedig a széthúzáson. 

Mindannyian hibázunk és vagyunk igazságtalanok, önzőek és konokok. Vétkezünk magunk ellen és mások ellen, de a lényeg, hogy belássuk és tudjunk bocsánatot kérni. Lássuk magunkban is a hibát és a gyengeséget, tudjuk mik a másik gyenge pontjai és tartsuk azt tiszteletben. 

Nincs más dolgunk, mint beszélgetni, meghallgatni, tisztelni a másikat és hagyni őt kiteljesedni a kapcsolatban. A kötelék, ami köztetek van a szeretet köteléke és nem a rabságé, birtoklásé, széthúzásé. Kizárólag a szeretet az, ami össze fog benneteket tartani. Nem a szerelem és nem is a vonzalom a testiség iránt. Nem a szépség és nem is a pénz.

A szeretet az, ami erőt ad és szárnyakat, ami kreatívvá tesz és bölcsebbé, türelmesebbé a másik iránt még akkor is, amikor már nem is gondolnád.

Mindezt azért az emberért vagyunk képesek megtenni, aki fontos és akire valóban vártunk. Megérkezett és mint jó vendég látók, tartsuk is jól őt. Figyelmességgel, odaadással, türelemmel, gondoskodással és megértéssel. 

Nem természetes, hogy amit kaptunk az marad is, nem magától értetődően jár, hiszen el is lehet veszíteni mindent. Ráadásul sajnos nem mindenki lel társra sem. Ezért azt, ami rajtunk múlik azt tegyük is meg, a többi úgyis eleve elrendeltetett.

Te megtettél mindent? Tényleg megteszünk mindent azért, hogy jó kapcsolatban éljünk és boldoggá tegyük a párunkat? Itt a pillanat, hogy tegyél valamit, ha esetleg elmulasztottad eddig. Ne kelljen megbánnunk semmit, ne legyen hiányérzetünk és pótolhatatlan pillanatok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése