2015. augusztus 4., kedd

Tomboló vihar után lágy szellő


Vannak olyan szerelmek az életben, amit nem tudunk irányítani. Egyszerűen csak sodor minket. Alig tudunk megkapaszkodni és néha megpihenni már sodor is tovább. Talán voltunk már ilyen helyzetben, amikor úgy éreztük, hogy nem vagyunk a magunk ura. Valami, valaki irányítása alatt állunk és bármennyire is szeretnénk tisztán gondolkodni nem nagyon tudunk.

Az a nem mindegy, hogy a sodrás milyen irányba visz minket. Mennyire kapott el a szenvedély vihara, hol fogunk kikötni és ott mi lesz velünk? Hogyan kéne átvenni az irányítást és megfékezni a szenvedély őrjítő ámokfutását? Mikor fogok tisztán látni és irányítani az életemet nem csak sodródni az árral?

Akkor, amikor minden fokozott érzés ellenére tudod, hogy jó helyen vagy. Nem félsz, nincsenek kételyeid és olyan biztonságban érzed magad a vihar ellenére, hogy csak élvezed és nem rettegsz. Mi lesz ha vége? Mi lesz ha elveszítem? Mi lesz ha megcsal, ha nem vagyok elég jó, ha nekem nem lesz elég jó mégsem...?

Lehetsz szerelmes és veszítheted el a fejed, de...csak annyira, hogy ne árts magadnak se a másiknak. Hogy ne okozzatok sebeket feleslegesen és valaki tudjon higgadt is maradni akkor, amikor arra szükség van. Mert észnél kell lenni még akkor is ha ez olyan illúzió rombolónak hangzik is. 


Miért? Magadért. Hiszen az életünk nem csupán arról szól, hogy társat találjunk magunknak és mindig élvezzük annak minden örömét, hanem tanulni, fejlődni és gondolkodni vagyunk itt. Használjuk hát a józan eszünket is.

Ész nélkül, kontroll nélkül, csupán az ösztönökre hallgatva és a józan észt kizárva nem lehet eljutni oda, ahova szeretnénk. Kell a megnyugvás, elfogadás, lecsendesedés, örömködés és béke érzése, higgadság, ami egy kapcsolatot erősít és egyben tart.

Amikor csak nézed őt, hallgatsz, elfogadsz és egyszerűen jelen vagy. Nincs már fájdalmas múlt és nincs vágyakkal teli jövő. A jelen van, a pillanat, ami olyan, amilyenné teszed. Békés, csöndes, ígéretes, elfogadó, hálás, megfontolt és megnyugtató. Persze néha veszekedős és kiabálós, de ha szeretet van mögötte nem bántó az sem.

Ha a szerelem nem megy át ebbe az áldott állapotba, ha mindig csak sodortat és kavarognak az érzések, ha soha sem nyugszol meg és csak a kétely marad és a frenetikus látszat boldogság, akkor nem vagy a helyeden és nem érted még a párkapcsolat lényegét.

Együtt könnyebb, de ahhoz tényleg egységet kell alkotnotok, amiben nincs hatalmi harc, hazugság és túlzott elvárások. 

A lényeg abban van, hogy azzal légy, aki valóban hozzád való és ezt kétségék nélkül tudod is. Így lesz az életed teljes, amiben a terheket, örömöket és mindent meg fogtok oldani együtt, ketten, kéz a kézben. Mert vele könnyebb, mint nélküle...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése