2015. augusztus 17., hétfő

Szeretetben élni


Azt gondolom, hogy az az ideális, ha két ember úgy találkozik össze, hogy minden sérülését begyógyította, nincs magával elvarratlan szál, nem gyűlöli a másik nemet és nem is fél tőle. Ha szereti önmagát és ez a szeretet átsugárzik a környezetére is, mert az önbizalom és az önazonosság vonzó.

Vonzónak lenni pedig az tud, aki képes szeretni és tud szeretve lenni is. Aki képes elfogadni és adni is, aki tud kérni és látja, ha segítenie kell. Mert szeretni is tudni kell, tudni úgy, ahogy az a másiknak is jó nem csak nekünk.

Nem fojtogatva és eszelősen, féltékenyen és mindent elsöprően hanem szelíden, önzetlenül, figyelmesen és éltetően. Mert szeretni és szeretve lenni jó, de csak akkor, ha az valóban energiát ad és nem vesz el.

Ha nem fáradsz bele és a másik is élvezi. Ha nem múlik csak erősödik, történjen bármi is. A szerelem elmúlik, a nagy szenvedély alább hagy, az állandó heves lobogás fenntarthatatlan és szükségtelen, de a tartós örömteljes és megnyugtató szeretetet lehet és kell is növelni. Szükséges kimutatni, tudtára adni a másiknak, hogy értékeled és nagyra tartod, hogy vele teljes az élet és nélküle is jól lennél, de vele még jobban.

Együtt lenni azzal, akit szeretünk nagyon nagy dolog és nem is mindenkinek adatik meg, épp ezért értékes kapcsolatokat értékelnünk kell és vigyázni rá. Hiszen nem mindent lehet újra kezdeni, törölni és javítani, hanem élesben megy minden. Van, amikor csak egy esély van és azt kell megragadni, de nem szorosan, hanem a szeretet szelídségével határozottan.Ha figyelünk, ha érezzük és látjuk a jeleket, amik vezetnek minket, akkor nem tévedünk. Mutatják az utat, mint sötétségben a csillagok, hogy merre menjünk és ott mit kell tennünk. Néha nagyot esünk és fájdalmas sebeket kapunk és ejtünk, de ki mondta, hogy a földön kell maradnunk?

Ha megszeretjük a feladatainkat, az életünket és elfogadjuk a sorsunkat, akkor boldogabbak leszünk. Ha boldogabb vagy, akkor elégedettebb is és ha elégedettebb, akkor szelídebb is és ha szelídebb vagy, akkor jobban tudsz figyelni arra, hogy hogyan tovább merre és kivel...

Mert nem mindegy, hogy kivel éled az életed, kivel osztod meg a sorsodat és hogyan, merre fejlődsz. Kivel vállalsz közösséget és kinek adod a szíved. Nem mindegy, hogy az életed merre megy és azt kivel teszed meg.

Ha lehetőséged van az életedet alakítani, akkor miért sodródnál az árral és miért ne tennél valamit magadért?  Ez az utazás lesz az életed...egyedül vagy vele. 

Magadért és ne ellened élj és akkor boldog életet élsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése