2015. augusztus 3., hétfő

Mert adni jobb, mint kapni...Ha nem hiszed, járj utánaÉszrevetted már, hogy minél jobban kergeted, űzöd a boldogságot az annál inkább fut előled? 

Állj le és ne kergesd tovább hiszen a boldogságot nem lehet utolérni. Egyszerűen lehetetlen kívülről várni az érzést, hiszen a boldogság egy állapot, amit te tudsz teremteni és nem kívülről hat rád. Nem létezik boldogság rajtad kívül, ez a legnagyobb tévedés.

És azt észrevetted már, hogy mi az, ami igazán boldoggá tesz téged? Ami a szívedet megtölti szeretettel és boldogsággal és tartósan ott is marad? Az ADÁS...

Amikor adsz, akkor vagy igazán boldog. Hiszen mást boldognak látni, elégedettnek, mosolyt csalni, na az az igazi boldogság, mert ebben az esetben nem a hamis egódat növeled, hanem a szívedet töltöd fel igazi érzésekkel, amik tartós elégedettséget adnak. 

Épp ezért nem mindegy hogyan fordulsz a szeretteidhez, a gyerekedhez, a kollégádhoz, a szüleidhez, idegenhez, bárkihez. Nem mindegy mit mondasz neki és hogyan, nem mindegy mi a motivációd és mit akarsz elérni vele. 

Magadat szeretnéd erősíteni és a hamis egódat vagy tényleg adni szeretnél és ezzel elsimítani, békét teremteni, szeretetteljes légkört teremteni? A szívedet megtölteni boldogsággal. Hogyan tudjuk mindezt? Milyen eszközökkel rendelkezünk mi emberek?

Az első és legfontosabb az intelligenciánk, ami megkülönböztet minket más élőlényektől. És miután intelligensek vagyunk képesek vagyunk kommunikálni ráadásul olyan szókinccsel rendelkezünk, ami páratlan. Ha ez így van, akkor vajon miért használjuk fegyverként és miért nem a béke eszközeként a szavakat?


A szavaknak erejük van, de nem csak adni tudunk vele, hanem pusztítani is. Melyiket választod? Adni szeretnél, lelkesíteni és elérni a célodat, pozitív változásra sarkallni vagy ölni vele? Mert tudnunk kell, hogy a szavak ölni is képesek, rombolni és boldogságot fakasztani is, elárasztani örömmel és lelkesíteni.

Ha önzőek vagyunk kapni akarunk, ha nyitott szívűek és szeretet által vezéreltek, akkor adni akarunk.
Ha az egónkat akarjuk erősíteni, akkor elvárásaink vannak és kapni akarunk, ha boldogságot akarunk a szívünkben és azt erősíteni, akkor nincsenek elvárásaink.
Feltétel nélküli adás van és szeretet, szeretni úgy, ahogy az a másiknak jó. 

Nem nekünk, neki!

Mert, amit teszel az leszel. 

A lényeg, hogy minden tettnek van visszahatása ráadásul hasonló vagy azonos rezgésű, minőségű visszahatása. Tedd fel a kérdést magadnak, hogy mit szeretnél, tartós boldogságot vagy pillanatnyi örömöket, szenvedélyes izgalmat vagy békés nyugalmat? Őrjítő szerelmet, pusztító szenvedélyt vagy érett, letisztult és felelősségteljes kapcsolatot valakivel?

Vezéreljen minket ez a gondolat és a szeretet eszközével érjük el a boldogságot. Nincs más lehetőség, nincs kiút csak a szeretet ösvényén át. Jó utat és sok boldogságot mindannyiuknak...
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése