2015. július 14., kedd

Csak egy kell, de az legyen az igazi


Kérdezik tőlem a hozzám fordulók, hogy mi a legnagyobb probléma a kapcsolatokkal? Azt látom, hogy a legfontosabb és legérzékenyebb pont az, hogy a megfelelő partner legyen melletted. Az, aki valóban passzol hozzád, akit elfogadsz és tisztelni tudsz, aki felelősséget vállal érted és te is többet tennél érte, mint magadért...

És azt kell mondjam, hogy még ebben az esetben is tesztes néha a kapcsolat. Ki van téve próbatételeknek, vannak buktatók és nehézségek, kommunikációs zavarok, de...mindezek ellenére a szeretet és a harmóniára való törekvés arra késztet, hogy megoldjuk és tanuljunk a vitáinkból és legyünk mindig egy kicsit érzékenyebbek a másikra, figyelmesebbek és ha kell alázatosabbak.

Így kerülhetjük el, hogy ne mérgesedjen el egy veszekedés hiszen miért is lenne az a cél? A cél a megegyezés, a dolgok megoldása és elsimítása úgy, ahogy az mindkét félnek jó.

Mi van akkor, ha két össze nem illő ember él együtt? Nehézség. 
Sokkal több munka és kevesebb gyümölcs, hiszen a szerelem kevés egy kapcsolathoz. A szenvedély, a jó szex, a pénz vagy a praktikus okok nem elegendőek ahhoz, hogy két ember valóban boldogan és gyümölcsözően tudjon élni egymással.

Épp ezért mondom mindig, hogy ne féljünk letesztelni minden oldalról a másikat a kapcsolat elején, hogy valóban jó páros leszünk-e? Létezik asztrológia erre, ami megmutatja a kompatibilitást, létezik az ösztön, vannak egyértelmű jelei csak ne akarjuk mindezt lesöpörni és önmagunkat becsapva széllel szembe menni, mert az nehézséget fog okozni.

A türelmetlenség, anyagi megfontolások, magány, a társadalom elvárásai nagyon sok helytelen döntésre tudnak ösztönözni, amit később nem könnyű javítani.

Szóval a lényeg az, hogy a megfelelő ember legyen melletted, akire figyelsz és meghallgatsz, akit tisztelsz és nem a tulajdonodnak tekinted, hanem a társadnak, pajtásodnak, szerelmednek, cinkosodnak, barátodnak...a mindenednek!

Ehhez kívánok tisztánlátást, őszinteséget, higgadtságot, türelmet és végtelen szeretetet!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése