2015. július 29., szerda

Álmodtam rólad és álmomban nagyon boldogok voltunk, de a valóságban sokkal boldogabb vagyok


Emlékszünk még arra, hogy hogyan képzeltük el a párkapcsolatot gyerekkorunkban? Rémlik még, hogy kislányként vagy kisfiúként miként vélekedtünk a szerelemről?

Nem hinném, hogy bárki is azt fantáziálta volna, hogy de jó lesz majd, ha felnőtt leszek és akkor sok nő lesz az életemben. Minden nőt megkaphatok majd. De jó lesz, ha nagylány leszek, akkor majd sok fiúval fogok kacérkodni és majd jól megcsalom a férjem.

Gyerekként még tudjuk mi a helyes. Szinte ma már konzervatívnak hat a hűség és az erényesség. Kiment volna a divatból a kitartás és a küzdelem a másikért? Valóban lemondunk róla csak mert nem olyan könnyű az élet mindig? Mással talán könnyebb...

Az életünkért felelősséget kell vállalnunk, mert hiába is hibáztatunk mást mégis nekünk kell megoldanunk és kimásznunk a gödörből. Belelépünk. Ilyenek vagyunk, de nem ez a baj, hiszen hibázunk és fogunk is hibázni. Bocsáss meg ezért magadnak, de meg kell tanulnod kimászni a gödörből és helyrehozni, amit elrontottál. Tanulj meg elengedni és ha kell küzdeni. Tanuld meg felmérni, hogy mikor melyiknek van az ideje.


Nehéz, de nem lehetetlen. A felelősség azt jelenti, hogy nem a másikat hibáztatjuk, hanem magunkat vesszük nagyító alá és kérdezzük meg a másikat - Hogy tudnám rendbe hozni? Mit tettem, hogy idáig vezetett és hogyan tudnék segíteni neked és magamnak, hogy jobb legyen?

Az élet hibákkal teli és sajnos kudarcok is érnek minket. Fájdalmas csalódások és nehéz krízisek. Sokat sírunk és nehéz az önsajnálattól tisztán látni, de...kell, hogy legyen egy pont, amikor megrázzuk magunkat és minden erőnket összeszedve rendbe hozzuk, kisimítjuk, elrendezzük, boldoggá tesszük az életünket. 

Van az a pont, amikor már nem lehet ugyanazt a módszert alkalmazni, mert az ugyanoda fog vezetni. Fejlődni, változni és edződni csak úgy lehet, ha változtatunk az addigi hozzáállásunkon és merőben másként próbáljuk kezelni a helyzetet.

Ismerkedjünk magunkkal, szeressük magunkat és adjunk esélyt a jobb élethez. BÍzz magadban, hogy bízhassanak benned. Szeresd magad, hogy más is szeretni tudjon és  keresd meg a saját stabilitásod, hogy ne másra kelljen támaszkodnod. 

Emlékszel az álmaidra? A királyfira és a királylányra? Csak te és én, csak mi örökkön örökké, amíg világ a világ...Éld meg az álmaidat, teremtsd meg életed csodáit és ne várj egy percet sem másra.

Hiszen minden a bokorban kezdődött, a legrejtekesebb bokorban...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése