2015. február 27., péntek

Egyensúlyban


Két szempont fontos véleményem szerint egy igazán jó párkapcsolathoz. Persze van több is, de ez a kettő a nők számára elengedhetetlen.

Az egyik a bizalom.


Bizalom nélkül nehéz harmóniában lenni magunkkal és a társunkkal. A bizalom pedig fontos és annak eljátszása bizony sokszor fájdalmas következményekkel jár. 


- Bízom benned, számíthatok rád, bármi történik is az életünkben ott állsz majd mellettem, mert szükségem van rád... Ugye milyen szép és kifejező ez a pár meghatározás? Valójában ezekre vágyunk és ilyen társ mellett tudjuk elképzelni az életünket, kezébe adva a vezető szerepet, ami egy család irányításához szükséges.

Itt el is érkeztünk a következő fontos szemponthoz.Fel tudjak nézni a társamra.


Olyan férfi mellett tudunk boldog és teljes nőként élni, akire felnézhetünk és át tudjuk neki adni a döntés jogát minden fenntartás nélkül. Ellenkező esetben bizony előbb-utóbb problémák adódhatnak. 


- Nem elég férfias, olyan mint ha a gyerekem lenne. Nem érzem magam nőnek, mert mindent nekem kell elintéznem. Nem tudok rábízni semmit, mert felelőtlen vagy épp bizonytalan magában... Na ezek a jelzők nem hiányoznak egyikünknek sem, hiszen - bár nehéz elengedni a kormányt - a férfi ereje és tartása nélkül nekünk kell ezt a szerepet átvennünk minden esetben és az bizony elbillenéshez vezet. 
Azért írom, hogy minden esetben, mert néha persze előfordulhat, hogy mi vagyunk lelkileg az erősebbek és tudjuk, hogy hogyan tovább, de ha ebből rendszer van az nem jó.

Emberek vagyunk, így aztán a férfi is lehet gyenge és sebezhető, bizonytalan olykor és akkor ott állunk mi nők és átbillentjük egy jó döntéssel, szép gesztussal és a jó hangulattal a társunkat. Azonban, ha ezt mindig nekünk kell megtennünk az már nem egészséges.

Talán nem könnyű ilyen férfit választani, de vajon könnyű együtt élni egy gyengébb és bizonytalanabb férfival? Nem. Nem könnyű épp ezért érdemes várni és megfelelő embert választani magunk mellé, akivel teljes, fejlődő képes, jó hangulatú és boldog életünk lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése