2014. szeptember 29., hétfő

Szeretet


Nem elég, ha megtaláltad a megfelelő embert, meg is kell tudni tartani. Nem elég megtartani, de el is kell tudni engedni, ha azt kívánja az élet. 

Nem elég szeretni, ki is kell tudni mutatni. Nem elég kimutatni, hanem azt a másik igénye szerint kell kimutatni. 

Minden nap lehetőséged van tanulni, figyelni hogyan tudnád méginkább boldoggá tenni. Ha majd megérzed, hogy fontosabb az adás öröme, az odaadás, akkor leszel elégedett igazán az életeddel. Azzal az élettel, amit Te teremtettél magad körül.

Olyan keménynek akarunk látszani, sebezhetetlennek. Minket nem lehet zavarba hozni, nem lehet megbántani, mert inkább én bántsak meg mást csak magam kíméljem…Ismerős?


Ha nagyon egósak vagyunk, akkor meggátoljuk magunkat a fejlődéstől. Ha nekünk nem lehet megmondani, kritikával illetni, akkor hogyan fogjuk tudni, hogy tévúton járunk? Miért olyan kellemetlen beismernünk, hogy tévedtünk, hibáztunk, bocsánat? 

Azért, mert félünk, hogy kiderül mi is csak gyarlóak vagyunk és akkor hogyan fogunk irányítani. Irányítani magunkat kell elsősorban és nem mást. Ha mindenki csak annyira uralkodna magán, mint másokon, akkor sokkal szebb lenne a világ.

Neveljük magunkat, legyünk alázatosabbak és megbocsátóbbak a társunkkal szemben, tiszteletteljesebbek és szerényebbek. Ha ez sikerül, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy jó úton járunk, amiről letérni lehet, de nem érdemes.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése