2014. március 5., szerda

Teljesedj ki...jó, ha tisztázzuk már az elején, hogy soha nem ismerhetjük meg teljesen a másik nemet!

Ettől olyan izgalmas a párkapcsolat, de azért vannak útmutatók, segítségek, tapasztalatok, amik nem engednek tévútra vinni és segítenek a harmonikus párkapcsolat kialakításában. Elég sok olyan nőt ismerek, akik azt hiszik, hogy egyformák vagyunk a férfiakkal, legalábbis az elvárásaik ezt sugallják. Nem! Hiába van mindkét nemben meg a férfi és női princípium, attól még a helyzetekre való reagálás és kezelés teljesen más.

A férfiak sokfélék, habitus és neveltetés, kultúra szerint változnak, de vannak alap tulajdonságok, amik nagyon is igazak szinte mindegyikre. Ezt is célszerű megtanulni, figyelmesnek lenni és végig azzal a tudattal élni, hogy nem várhatunk el egy férfitől olyan reakciókat, mint a barátnőnktől. 

Amit keresünk: az a megbízható, őszinte, érzékeny és intelligens férfi, akinek nem árt ha van humorérzéke, mert nevetni fontos.És én most erről a típusról írnék, mert ez áll hozzám a legközelebb és erre érdemes időt fordítani. 
Egy férfi bármennyire is érzékeny rád és figyeli, lesi minden kívánságod, azért szeret magára is figyelni és időt fordítani. Az ismerkedés első szakaszában minden figyelem a tied, de ha már biztos, hogy téged akar és te is őt, megnyugtatóan stabilizálódik a helyzet, akkor kicsit enyhül a figyelem. Ez teljesen normális, mert mi sokkal érzelgősebbek és szentimentálisabbak vagyunk, mint ők. 

Kell nekik idő a saját kis játékaikra, hobbijaikra vagy csak egyáltalán egyedül lenni és ezt hagyni kell, különben frusztráció lesz a vége.

Ahogy azt is hagyni kell, hogy néha elvonuljon a gondolataival, szomorúságával, problémáival és várni, hogy egyszer majd kibújik a kis odúból újra. Nem szabad a távolságtartást magunkra venni és önbizalom hiányosan azt hinni, hogy - Jaj nem szeret, mert nem akar beszélgetni minden percben!

Ami egy férfinak a legfontosabb elvárása egy nőtől: bizalom, elfogadás, csodálat, helyeslés, pozitív megerősítés, türelem.

Amit mindennél jobban utálnak: a kéretlen tanács osztogatás, bizalmatlanság, túlzott gondoskodás, túlzott kötődés, bírálat.Belátom nem könnyű ezeket mindig figyelembe venni, de a párkapcsolat is egy iskola, ahogy oly sok mindent kell tanulnunk az életben, úgy ezt is. Érdemes, mert nagyon könnyű lesz kezelni a helyzeteket és amit félre értelmeztél, azt a helyén kezelni.  Más a habitusuk, más a prioritás.
 
A nőknek és férfiaknak egyaránt meg kell ismerni a saját korlátaikat és erényeiket tanulmányozni a másik fél igényét és alapvető természetét, már csak azért is, mert ha gyerek születik illik őt is megtanítani ezekre az ismeretekre is.

Ne áltassuk magunkat, hogy mi majd megváltoztatjuk a férfit, értünk majd leszokik a drogról, nem lesz csajozós, nem lesz rendetlen és jobb ízlése lesz.  Ezt csakis magáért fogja megtenni és ha elég igényes, akkor ezt nélküled is megfejlődi. Ha valakinek fontosabbak a barátai, mint te, vagy a kártya, számítógép, a szenvedély viszi még mindig, akkor az nem a te dolgod, hogy "megjavítsd". Nem a gyámja, sem az anyja és a pszichiátere sem vagy. A társa akarsz lenni, de csak akkor, ha ő is akarja. Én mindig azt szoktam mondani, hogy olyan társat válasszunk, akit ha gyermekünk születne neki is kívánnánk.

Mert könnyen csapdába lehet kerülni a látszólagos csillogástól és vonzónak tűnő, kecsegtető illúziótól! Persze lehet finomodni és hatni egymásra, szépen kérni és szelíden vezetni, de érdemes olyan férfit magunk mellé vonzani, akit nem kell csiszolgatni már alapvető dolgokban. 

Mindannyiunkban kell lenni egy igénynek arra, hogy a másikat boldoggá tegyük és a természete szerint fogadjuk el és figyeljünk rá. Fontos, hogy olyan férfit kell választani, akivel fenn tudod tartani évekig szépen a kapcsolatot, mert ha zavar jó pár hibája és tulajdonsága, akkor csak szenvedni fogsz tőle később még inkább.

Tudnunk kell, hogy mik azok a hibák, amikkel nem tudunk azonosulni, hiába szép és kecsegtető is az illető.
Ami nem ideális az nem is tud harmóniában, boldogoskodásban kiteljesedni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése