2014. március 18., kedd

Közösen


Mikor érdemes rendbe hozni és mikor kell elengedni egy párkapcsolatot?

Azt gondolom, hogy sokféle krízis van, családonként, páronként különböző. Milyen horderejű  és mennyire vagy érzékeny rá az habitustól függ.  Ha beszélgettek és nem titkolóztok egymás előtt, akkor nem lehetnek nagy bajok. Azonban nem mindenki tud megnyílni könnyen és főleg szólni, ha valami nem tetszik neki, pedig sok bajtól kímélné meg magát.

Azt gondolom ezt is tanulni kell annak, akinek ez nehézség. Beszélj arról, ami nyugtalanít, ami nem tetszik, hogy megismerje az igényeidet. Nagyon lényeges az őszinte beszélgetés! Nem szabad félni tőle, mert ez meggátol a kapcsolat fejlődésében.

A kínosnak tűnő témákat nem érdemes elkerülni, mert sok kis apróság és a felgyülemlett sérelem okozza a problémát. Elképzelhető hogy mosoly szünet lesz egy pár napig, de nem lehetnek tabuk, mert annak súlyos következményei lesznek.

Ha bánt valami és elégedetlen vagy, mert elfelejtett egy fontos eseményt vagy nem várt módon kezelt egy számodra fontos helyzetet, akkor szólj.  

Szépen, szelíden, de szólj! 
Akkor van változás és eredmény, ha a másik fél tud arról, ami bánt és te is érzékeny vagy az ő sérüléseire.
 
Így tudod megelőzni a bajt! Ha azonban ennek ellenére mégis megingott a kapcsolatotok, akkor azt gondolom mindig azon kell dolgozni, hogy megjavítsuk. A törekvés arra, hogy rendbe hozzuk nem hiába való, hiszen mindenki hibázhat. Persze, hogy mi fér bele és kinek mekkora a tűrőképessége az változó. 

Sokszor hallottam már, hogy nem jó vele a szex és ezért másra vágyott valamelyik fél, pedig szereti, de ...
Az elején jó volt? Elromlott? Vagy akkor nem voltál őszinte? Mert egyszer a ravaszság benyújtja a számlát és akkor ott állsz és nem érted. Nem szabad illúziókban ringatni magunkat, hogy majd jobb lesz, majd csak lesz valahogy, biztos megváltozik értem...
 
Ha valakinek a munkája a legfontosabb és nem kapsz elég figyelmet, az később nagy gondot jelenthet. Ha nyíltan flörtöl melletted, nem lehet szemet hunynod, mert az nem a megfelelő bánásmód. Ahogyan az sem, ha egy férfi durván és gorombán viselkedik veled mások előtt és ha ketten vagytok még rosszabb a helyzet. Hidd el, hogy sokat érsz és ehhez mérten legyenek meg a mércéid, ami alá nem célszerű menned, mert akkor boldogtalan leszel.

A cél pedig a BOLDOGOSKODÁS!

Én a magam részéről nem hiszem, hogy könnyen túllépnék egy hűtlenségen vagy az erőszakon. Ezt én árulásnak venném és nehéz lenne a bizalmat újra építeni, nem lehetetlen, de nagyon nehéz. Épp ezért mindenkinek a legérzékenyebb pontját kell megerősíteni. Én azt gondolom, ha figyelünk a párunkra és az igényeire, akkor azt meg tudjuk neki adni. Igyekezni kell legalábbis, törekedni a teljességre!

Sok nő áll sorba és mind akar egy társat magának. Sokszor épp a foglaltak az érdekesek, hiszen, ha neked kellett, jó lenne neki is gondolja. Ne hagyd, hogy elcsábítsák tőled!
Épp ezért nem  árt, ha mindig vonzó vagy és angyali természetű, mert a sárkányokat hamar megunják a férfiak és máshol keresik a boldogságot.  Ha vékonyan ismert meg, nem célszerű meghíznod, csak mert már úgy érzed célba értél  - nehéz ez tudom, mert a közös vacsik nagyon jók. Érdemes számolni a kalóriát és ráállni a mérlegre olykor, hidd el megéri. Ahogy a romantika is és az apró figyelmességek is az elején természetesek, de mi van később? Ez is fájó pontjai lehetnek egy kapcsolatnak. Mert nem tűnhetnek el ezek sem, hiszen állandó törődést igényel a kapcsolat minden szinten. Nem célszerű belefásulni a hétköznapokba, mert akkor elégedetlenség és türelmetlenség lesz az eredmény. 
 
Légy kedves és odaadó, de ne adj túl sokat. Ha már látod, hogy nem kapod meg azt, amire te vágysz, ha többet adsz, mint kapsz akkor egyszerűen - ÁLLJ LE!

Ami időnként csengjen a füledbe: nem vagy szeretetkoldus!

Az életben sokféle ember van és sokféle probléma léphet elő, nincs univerzális szabály. Egy biztos: ha nyíltan vállalod az érzéseidet és az igényeidet, tele vagy szeretettel és odaadással, valamint tanultál az elkövetett hibáidból, akkor nagy baj nem lehet.

Csodálatos közös élet vár rád, amit megélni nagyon jó!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése