2014. február 18., kedd

SzerelemMindannyian tudjuk, hogy milyen nehéz változni. Javítgatni magunkat, tökéletesíteni. Hát még akkor mennyire nehéz másokat. Mégis leginkább ezt tesszük.

Keressük a másikban a hibát, amikor a kapcsolatunk nem működik és megpróbáljuk az elképzelt és vágyott figurává alakítani. Tesszük ezt ahelyett, hogy magunkat próbálnánk nevelgetni, terelni. Megnézni, hogy vajon miért őt választottuk? Vajon, hogy kerülhettünk abba a helyzetbe, amiben nem akarunk lenni? Mi vezetett ide és valójában ki volt a hibás?

A hibát magunkban illik elsősorban keresnünk, hiszen ki más is tehetne mindenről?

Azonban szeretném leszögezni, hogy nem a hibakeresés a cél, hanem a probléma megoldása. Ahhoz fel kell mérni a helyzetet és megtalálni a kiutat, ha lehet minél előbb, mielőtt elfajulnának a dolgok.

Mindannyiunkban vannak hibák, de inkább most koncentráljunk a jó tulajdonságokra. Erősítsük azt magunkban és próbáljuk másokban is azt meglátni, mielőtt nagyon szigorúak lennénk.

Ne várjunk mástól csodát és azt sem, hogy értünk majd megváltozik a társunk és nekünk semmit sem kell tennünk. Nem lehet mindent a régi megszokásaink, beidegződéseink szerint tenni mégis várni a változást. Ez sajnos lehetetlen, mert a dolgok maguktól nem változnak kedvünk szerint.

Ha valamit meg szeretnél javítani először szét kell szedned apró darabokra. Majd megnézed hol a hiba és szépen, módszeresen, egyenként kijavítva összerakod újra. 

Először a káoszt látjuk, de lassan kirajzolódik minden és kisimulnak a gondok is. Merjünk szembenézni önmagunkkal és belátni, ha hibáztunk. Aztán már csak ki kell javítani azt a fránya hibát és mehetünk is tovább az életünk útján.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése