2014. január 6., hétfő

Szeretet


Véget ért a gyönyörű ünnep, de nem ért véget a szeretet odaadó érzése. Nincs különbség számomra Karácsony vagy egy januári hétfői nap között. Nem számít milyen nap van csak az számít, hogy milyen módját választod a szeretet kimutatásának ma, holnap és az életed minden napján.

Sokan kérdezték már tőlem, hogy én mindig türelmes vagyok-e és mindig képes vagyok szeretni a páromat függetlenül attól, hogy esetleg épp felidegesít? Igen.

Mégpedig azért, mert ha tesz is olyan dolgot, ami zavar vagy mond valami számomra sértőt az még mindig nem annyira fáj, mintha abba gondolok bele, ha nem lenne mellettem. Mindig arra szoktam gondolni, hogy az élet vele mennyivel szebb, mint nélküle lenne. Ettől persze rögtön megnyugszom és a haragom elszáll. Még akkor is, ha néha eljátszom, hogy haragszom. Igazán nem igaz, nem haragszom. Szeretem a vitákat is mert szórakoztat vagy épp tanulságos. Nem hiábavaló és nem is szabad félni tőlük, hiszen ettől lesz tartalmas és fejlődőképes a kapcsolat.Természetesen ehhez azért szükséges jól választanod. Akkor, amikor megismerkedünk valakivel nem árt feltárni olyan rejtett oldalát is, ami szükséges majd az együttélésetek sikerességéhez, hiszen nem minden tulajdonságot tudsz elviselni, együtt élni vele. Ehhez szükséges az őszinteség önmagunkkal szemben, mert ha áltatod magad, akkor tényleg meglepetések érhetnek a kapcsolat folyamán.

Mindannyian hibázunk, teszünk mondunk olyat, ami bántó vagy meggondolatlan. A határokat persze mindenki maga szabja meg és tolerancia küszöbünk is különböző, de nem érdemes fennakadni olyan hálón, amitől percek alatt meg lehet szabadulni.

Szeretni és szeretve lenni nagyon jó, de ezt sem lehet energia befektetés nélkül megkapni. Figyelni és érzékenynek lenni másokra nagyon jó hiszen a reakció, a visszahatás mindent megér.

Szeress úgy, ahogy szeretnéd, hogy szeressenek!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése