2013. november 25., hétfő

Érzelem és értelem


Mitől is szenvedünk a legjobban a párkapcsolatunkban? Attól, amiről azt hisszük, hogy megoldás, ám sajnos tévedünk. Ez pedig az, hogy a fókuszt az érzékekre helyezzük és nem az érzelmekre. Mit is jelent ez?

Azt jelenti, hogy olyan pontokat erősítünk és hajtunk, amik mulandóak és pillanatnyi boldogságot adnak csupán. Az érzékek folytonos kielégítése és annak állandó keresése nagy csapda. Ugyanis, ha nincs, akkor frusztráltak, szomorúak, csalódottak leszünk. Az érzékeink fölé jó helyezni az érzelmeket. 

Ez az a szint, ami már tartósabb és tartalmasabb boldogságot adhat. Sokszor látunk párokat, akik látszólag nem is annyira illenek össze, mégis nagyon jól megvannak, szeretik egymást. Mondjuk az egyik fél nagyon vonzó külsejű míg a másik kevésbé, mégis ez nem akadálya annak, hogy teljes legyen a harmónia. 


A lelket kell szeretni. A lélek, az érzelmek, a hangulat, aminek tartalma és sugárzása van. Ez az, ami miatt megszeretünk valakit és nem pedig a teste és a vágyak kielégítése. A lelke vonz minket hozzá és abba tudunk beleszeretni. Épp ezért ez a szint sokkal magasztosabb és célravezetőbb ideális esetben.

Érzékiség, érzelem, intelligencia. Persze tudom, hogy ez nem olyan könnyű és bizony hibázunk is sokszor, de a cél legyen ez. 

A férfi hiába tudja, akarja szeretni a párja testét és elégíti ki naponta, ha a lelki mélységet nem tudja érezni és nem képes annak megértésére. Ez egy nőnek semmit sem fog érni hosszú távon. A testünk változik, kívánatosságunk is alábbhagy majd és ezt mindannyiunknak tudnunk kell, ám mégis kell tudnunk szeretnünk egymást, hiszen ezen túlmutat a lélek állandósága és annak szerethetősége.

Éljünk lelki életet és akkor harmónikus és kerek lesz az életünk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése