2013. október 1., kedd

Természetesen boldogan


Kitartás és türelem nem csak a tanuláshoz kell vagy a munkához, hanem a párkapcsolathoz is. Türelem nélkül nem lehet semmibe belevágni, mert a sürgetés és az irreális elvárás csalódást fog okozni. Persze nehéz és bizony tényleg nagy önkontroll kell ahhoz, hogy az ember kivárjon néha, hogy élvezhesse az eredményt.

Mindannyian hibázunk, de azt meg kell értenünk, hogy ugyanazzal a hozzáállással nem változtathatunk meg egy helyzetet. Nekünk kell változnunk, változtatnunk, ha eredményt, jobb életet szeretnénk.

Amikor probléma merül fel, amikor minden olyan zavarossá válik, akkor nem árt megvizsgálni magunkat, hogy hogyan okoztuk, mivel jutottunk idáig? Mit tettem, amivel elindítottam a lavinát és ha már megtörtént, hogyan tudom megállítani? Amit képesek voltunk elrontani azt meg is tudjuk javítani nagy valószínűséggel. Persze ehhez kell segítség és türelem, hit és nagy szeretet a másik és magunk felé.

Ha kifogásokat keresünk, hogy miért nem jó a másik, miért nem akarunk vele lenni, akkor a szeretet már nem játszik nagy szerepet. Ilyenkor nehéz a helyzet, de nem mindig az elválás a megoldás, hiszen valamikor hoztál egy döntést felelősségteljesen és annak vannak következményei. Ha azonban csupán rossz beidegződéseink vannak, helytelen kommunikáció vagy épp türelmetlenség, de alapvetően a szeretet ott van, akkor reményteljesebb a helyzet.


Épp ezért ajánlom mindig, hogy próbáljunk meg tervezni, gondolkodni a döntéseink előtt, hogy később ne kelljen se magunkat se a másikat hibáztatnunk az elrontott életünkért. Gyerekkel, közös hitellel, közös üzlettel már sokkal nehezebb elválni. Ismerjük meg magunkat, gyógyítsuk meg a sebeinket mielőtt egy kapcsolatba kezdünk. Tudjuk, hogy mik az elvárásaink és ahhoz próbáljuk meg tartani magunkat.

Már sokszor leírtam, de most ismét elmondom, hogy a férfiak nem változnak meg a kedvünkért és ha alapvetően nem megfelelő valaki, akkor ne gondoljuk azt, hogy majd idővel jobb lesz. A szerelem és a szenvedély elvakíthat minket és sokszor kevéssel is beérjük, de ez helytelen, mert a boldog párkapcsolathoz több kell a szenvedélynél, szexnél, testiségnél.

Kell az önismeret, a hasonló értékrend, lelki hasonlóság, állhatatosság, testi harmónia, energia áramlása kettőtök között. Ezek mind-mind fontosak egy párkapcsolat sikeres működtetéséhez.

"Az igazi boldogság az, amikor észre sem vesszük; olyan, mint az egészség, a tiszta víz, a szép táj, a nevető csecsemő, egy szelíd, jó szándékú mosoly... A boldogság: természetes."

Müller Péter

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése