2013. október 14., hétfő

Ismerkedj magaddal


Változni lehetetlen, főleg ebben a korban. Mondják nekem sokan és a kor bizony nagyon változó, azok között, akik ezt a megjegyzést teszik. Változni soha sem lehetetlen sőt inkább elkerülhetetlen. Néha azt gondolnám, hogy közhelyes, hogy minden változásban van és egyik pillanat sem olyan, mint a másik így aztán mi sem leszünk egyformák soha. Azonban vannak emberek, akiknek ez új információ és ezt tiszteletben kell tartanom. Így aztán hangoztatom is, amikor csak alkalmam van rá.

Változni jó, fejlődni elkerülhetetlen magunk érdekében. Ne csak mástól várjuk el a fejlődést, változást, lépést hanem magunkkal szemben is legyünk olykor kíméletlenek és merjünk szembeszállni önmagunkkal. Ki más tudná jobban a hibádat, mint te magad? Ki tudna jobban segíteni neked, mint te magad? Ki változtathatja meg az életedet rajtad kívül? Segítség csak ott tud működni, ahol nyitott ajtók vannak és nem kell dörömbölni ráadásul olykor feleslegesen. Senki nem akarhatja jobban a változást, mint te magad!

Nem számít a  kor és az eltelt élet, amit tévúton töltöttél, mert a lényeg abban van, hogy merre tartasz. Kerülő út is út és oda fog vezetni, ahova kell csak hosszabb ideig fog tartani. Ha spórolni akarunk magunknak egy kis időt, akkor viszont a kezünkbe kell venni a sorsunkat. Ne hagyjuk, hogy mások irányítsanak és esetleg egy rossz beidegződés, téves önkép vagy rossz befolyás alatt álljunk.


A lényeg abban áll, hogy szeressük magunkat annyira, hogy megmentsük magunkat a hátráltató tényezőktől és sok öniróniával, önkontrollal fejlesszük magunkat, hogy életünk jobbá és harmónikusabbá válhasson.

Ehhez viszont el kell kezdeni megismerni magunkat, ami nagyon izgalmas és egyben felszabadító érzés is. Nagyon áldásos, amikor érzed majd, hogy a világ elkezd változni körülötted csupán azért, mert te is tettél valamit magadért. Önismeret és öngyógyítás nélkül nem tudunk egészséges és kielégítő párkapcsolatot létrehozni, hiszen még magunkkal sem vagyunk jóban. Hogyan lennénk akkor a másikkal igazán jóban? Aki nem szereti eléggé magát az mást sem tud és aki nem ment át a tisztító fejlődést útján az mástól sem várhatja el.

Harmónia az elménkben, lelkünkben, testünkben, az otthonunkban és az egész világunkban. Így alkotunk majd szeretetteljes légkört, amiben mindenki boldog lehet.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése