2013. július 16., kedd

Nehéz, de nem lehetetlen
Nem vagyunk tökéletesek, de erre törekszünk mindannyian. Azonban addig is el kell tudni viselni magunk és a mások hibáit is, hiszen anélkül nehéz lesz. Türelem és sok gondoskodással tudsz magad felé és mások felé is fordulni és akkor lesz eredmény is.

Természetes, hogy egy férfi és egy nő között olykor fellép az ellentét és a különbözőség miatt a feszültség vagy a diszharmónia. Ezt elkerülni csak akkor lehet, ha már nagyon fejlett szinten vagyunk, nagyon elfogadóak és toleránsak, fegyelmezettek és önismeretből is jelesek. Ez ugye nem mindannyiunknak erénye még. Talán leszünk majd ilyenek egyszer, van aki már elérte ezt a szintet, de dolgozni nem árt rajta, mert csak úgy egyikünk sem fog letisztult és harmonikus emberré válni.A párkapcsolat még akkor is nehézségekbe ütközhet olykor, amikor két összeillő, kompatibilis és szeretettel egymáshoz forduló emberekről van szó. Természetes, hogy nem látjuk magunkat mindig reálisan és megbántjuk a másikat, pedig a célunk nem ez volt. Természetes, hogy elbeszélünk néha egymás mellet vagy nem is tudjuk megbeszélni, amit pedig fontos lenne, mert félünk a választól. Azonban többnyire nem árt, ha meghalljuk a másik véleményét, nemtetszését és elgondolkodunk azon, hogy igaza van-e.

Ehhez nagyon fontos az önkritika és a hit a másikban. Elhiszed, hogy jót akar és a jó szándék vezérli, amikor kritizál téged, nem csupán arról van szó, hogy a saját képére akar változtatni. Hiszel magadban, hogy megteheted, hogy szólsz te is, ha nem tetszik valami a másik viselkedésében és nem kell a szőnyeg alá söpörni a felesleges, problémás dolgokat. Hiszel a kapcsolatban és a hűségben, a kitartásban és abban, hogy nem lehetetlen változni még akkor sem, ha olyan nehéz.


Nevelgessük magunkat figyelve a jelekre és ha lassan is, de haladjunk a tökéletesség felé.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése