2013. március 28., csütörtök

Lelkesíteni csak szeretettel lehet


Én köztudottan nagy figyelő vagyok. :) Az is voltam egész gyerekkoromban és az is maradtam. Néztem sokat az embereket, ez nekem a legjobb szórakozásom volt. Moziztam és figyeltem. A karaktereket, reakciókat, gesztusokat. Ki mennyire érett és suta, figyeltem magam, hogy milyen vagyok és milyen szeretnék lenni. Állandóan analizáltam és résen voltam, nehogy lemaradjak valamikről.

Gondolhatjátok ez mennyire idegesítő lehetett. Anyukám folyton nógatott, hogy hagyjam már abba a mozizást. Sajna ez a mai napig megmarad, de már olykor tudok viselkedni és nem teszem ezt talán annyira feltűnően. 


Ezek az évek arra is jók voltak, hogy láttam milyenek vagyunk mi nők. Okosak, okoskodóak, butusok, hisztisek, erősek és gyengék, frusztráltak vagy épp érettek és önbizalommal telik. Ezek közül én az okos és okosnak látszó nőkről beszélnék. Én is ilyen voltam, ma már tudom.


A legtöbb nő, akit ismerek nagyon okos és képzett, hiteles és önazonos. De vajon hogy valóban az-e, azt az élete menete mutatja. Fontos, hogy tudjuk a női szerepeket és azt, hogy az elvárásaink reálisak-e vagy túlkapások vannak benne bőven. A nők nagy része elég kritikus és hiba kereső, ami elégedetlenséghez vezet.
Inspirálni szeretnéd a párod, hogy változzon és legyen az ideális társad? Ezt csak úgy tudod elérni, hogy látod benne a jót és ezt naponta ki is emeled. Mindig kell találni alkalmat a dicséretre. Ez az, ami inspiráló. A hited és az elégedettséged. Szeretnél némi változást, de azért ne felejtsünk el értékelni is.

Az nagy hiba, ha nem bízunk és nincs elfogadás. Eredmény és produktivitás csak akkor lesz, ha értékelni is képesek vagyunk. Ha csupán a hibát hangsúlyozzuk az nem bátorító, de ha a megértés és segítés, jó szándék és hit van bennünk, akkor azzal csodákat lehet elérni.

Ez az igazi szeretet. Ha változást szeretnél és eredményt akár a párodnál vagy a gyerekednél, lelkesítened kell őt. Elfogadni, szeretni, hinni benne és értékelni a jó tulajdonságait. Persze el kell mondani a hiányosságokat is, de az a kritika nem kell, hogy éles legyen, hiszen nekünk is van épp elég hibánk és érzékenységünk.

Számomra az okos nő ott kezdődik, hogy képes szeretettel kritizálni és hálát érezni a legapróbb változásért is. Egy nő lágy és türelmes kell hogy legyen, mert a férfi ettől lelkes lesz a változásra. Ha egy nő elégedett, akkor azt a férfi meg fogja hálálni és még többet szeretne adni. 
 

"Tanuld meg értékelni azt amid van, mielőtt az élet megtanít értékelni azt, amid volt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése