2012. július 20., péntek

Csalódni ki akar?


Úgy érzed becsaptak és galádul megvezettek? Te nem ezt érdemelted, hiszen csak adtál meg adtál? Vajon akkor hogyan történhetett meg veled mégis? Mi lehet az oka és hogyan kerülhető el legközelebb?

Először is jól meg kell nézni, hogy kinek adunk, mert sok az arra érdemtelen. Bár kétségtelen ez nem mindig olyan nyilvánvaló. Épp ezért nem árt erre is képezni a szemünket, lelkünket, hogy meglássuk a valódi értékeket. Vannak olyan emberek, akik az adás öröméért adnak mindenféle ellenszolgáltatás nélkül és vannak olyanok, akik ezt szeretik kihasználni. Pici befektetéssel nagy haszonra tesznek szert. 

Amikor megismerkedünk valakivel minden oldalról meg kell vizsgálnunk, épp úgy, ahogy bármit, amit szeretnénk magunk mellett tudni évtizedekig. Milyen a világképe, a tervei merre mutatnak, hol tart most és mik a vágyai, milyen az erkölcsi mércéje, hogyan bánt eddig a kapcsolataival...


Ami az egyik legfontosabb: el van-e kötelezve épp valakinek? A nős vagy házas emberekkel elkezdett viszony mindig tartogat fájdalmat, kételyeket, sok nehézséget és ha még el is válnak miattad, akkor is folytatódhat ez a negatív hatás. Hiszen ott marad egy olyan ember, aki boldogtalan lett talán miattad. Ezeket nem árt figyelembe venni mielőtt ebbe belemélyednénk.

Tudom, hogy nehéz és olykor óriási a kísértés, nagy a szenvedély és az sodor magával majd lehúz a mélybe, mint az örvény. Nem könnyű sem ellenállni sem véget vetni a már elkezdett viszonynak, de jól át kell gondolni mit veszünk a nyakunkba.

Azt kell mondanom, hogy a csalódások nagy része inkább önmagunkban kereshető, mert bizony nem voltunk elég óvatosak, a naivságunk sodort bajba vagy épp nem voltunk türelmesek várni az igazira. Olykor pontosan tudjuk, hogy az illető milyen és mennyire stabil, de nem akarunk ezzel foglalkozni mondván: - Majd megváltozik. Majd az én hatásomra más lesz minden. Talán igen talán nem. Ebben soha sem lehetünk biztosak, hiszen egy embernek önmaga igénye szerint kell változnia.


Mi nők szeretjük azt hinni, hogy a szeretett férfi majd a mi kedvünkért leszokik a rossz szokásairól, nem lesz olyan hűtlen és jobban fog figyelni a közös gyerekünkre...Nem szokott ez az álom teljesülni az esetek nagy részében. Egy ember megváltozik, ha meg akar változni. Tenni fog a saját lelki fejlődéséért és jó társ és szerető fél lesz, ha az akar lenni. Ehhez kizárólag ő kell. Ne gondoljunk magunkról többet se kevesebbet, mint akik vagyunk. Legyünk önazonosak és próbáljunk meg a realitás talaján élni nem pedig légvárak között, mert a valóság nem arra épül.

A valóságban te is megtalálhatod álmaid férfiját, aki talán nem egy herceg, de úgy fog veled bánni, mint egy hercegnővel.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése