2012. július 15., vasárnap

Neked is jár


Leszek én még még boldog? Jár-e nekem is egy kis megnyugvás, egy kis boldogság morzsa?

Mindig szomorú vagyok egy kicsit ilyenkor, mert tudom, hogy a válasz egyszerű, de a megvalósítás nem könnyű. Pedig csupán mi tesszük olyan nehézzé, mert valójában nem is az. Olyan egyszerű a válasz: - Légy boldog most! Most, ez a pillanat is olyan tökéletes és olyan sok szépséget és megnyugtató üzenetet, választ tartogat számunkra, hogy nem is hinnénk.

A boldogság nem olyan, mint egy vágyott ékszer, utazás vagy épp egy autó. A boldogságot nem kell megvenni és gyűjtögetni rá, nem kell várni rá. A boldogság a tied most is csak ki kell érte nyitnod a lelked. Nem szabad azt hinnünk, hogy nekünk nem jár csak mert épp a cselekedeteink miatt nem kerültünk a legtökéletesebb helyzetbe.


Talán tényleg nem a legjobb és legharmonikusabb olykor az életünk, de boldogságot érezhetünk akkor is. Van lehetőségünk és van intelligenciánk erre. Olyan sok ok van arra, hogy miért lehetsz boldog ebben a percben is. Felsorolni sem tudnám, de megpróbálom.

Boldog lehetsz azért, mert: gond nélkül tudsz levegőhöz jutni - talán másnak ez is nehéz lehet. Látsz és láthatod a színes világot magad körül - sokaknak ez sem adatik meg. Hallod a hangokat, a párod vagy a gyereked szuszogását, a madár csipogását - sok embernek ez sem adatik meg. Érzel, ver a szíved, vannak gondolataid, amiket képes vagy a lehető legjobb irányba terelni, ha akarod. Az elmédet lecsendesítheted és képes vagy a lelked szebb és tartalmasabb élmények felé vezetni. Tudsz gondoskodni magadról, képes vagy olvasni épp ezért megteheted, hogy olyan sorokat láss, amik feltöltenek és elgondolkodtatnak...


Sorolhatnám, hogy mi minden miatt lehetsz boldog még, de biztosan mindenki érti csupán át kell élni mindezt. Éljük meg az életünk nehézségeit is úgy, mint egy kalandot, ami a lelki fejlődésünk kiteljesedéséért van épp jelen az életünkben. Semmi sem történik hiába és semmi sem felesleges. Mindennek oka van és ezekre a kérdésekre kell megtalálnunk a válaszokat. Ha mindig a hiányosságokra fókuszálunk, akkor mikor leszünk boldogok? Hiány mindig lehet. Van dolgunk, nem érünk rá szomorkodni és bánkódni, mert közben az életünk telik és csak azt vesszük észre, hogy mindig arra vártunk: - Mikor leszek boldog?

Most! Légy boldog most, mert képes vagy a szemléleteden változtatni még akkor is, ha ezt nem tudod magadról. Próbáld meg és meglátod mennyivel jobb lesz a helyzeted és kedved. Az életed olyan, amilyennek te akartad épp azért nincs min bánkódnod, ha viszont mégsem olyan, akkor tedd jobbá. Megteheted, mert van rá igényed és lehetőséged.

Boldogoskodj!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése