2012. július 30., hétfő

Mindennél fontosabb


Sokunkkal előfordult már, hogy problémánk adódott vagy nem várt esemény, amit meg kellett sürgősen oldanunk. Az életünkben vannak olyan szakaszok, amikor nem olyan egyszerűek a napok, hanem bizony tornyosulnak a megoldásra váró problémák. Ilyen lehet a szüleiddel történt betegségek vagy a munkahelyi stressz, ingatlan eladás, építkezés, a gyerek beiskolázása...és még sorolhatnám. Hogyan viselkedünk stressz helyzetben? Tekintettel vagyunk-e a párunkra, szerelmünkre vagy csupán izgatottan és szemellenzővel csak a problémára koncentrálunk, miközben épp súlyos sérüléseket viszünk be a szeretett személynek?

Mindannyian hibázunk és olykor önző módon azt hiszük, hogy a problémánk nagyobb, mint bármi a világon. Nem vesszük észre, hogy közben a társunkkal türelmetlenek vagyunk, hogy a hangulat már nem harmonikus hanem ijesztően rideg, de sebaj - gondoljuk - majd ha megoldom, jobb lesz.

Sokszor már késő. Mire felépül a lakás ti elváltok, mire megegyeztek az örökségben addigra megutáljátok egymást, mire a gyereknek kiválasztjátok a legjobb iskolát, már előre utálja azt...


Nem lehet egy probléma, helyzet fontosabb, mint a melletted álló személy, személyek. Nem lehet csupán egyfelé fókuszálni, mert az árnyékos oldal közben kihűl és lehet, hogy nehéz lesz újra felmelegíteni. Futunk, szaladunk, intézzük az életünket, szervezkedünk és közben alig fordítunk időt azokra a személyekre, akikre a legtöbbet kéne.

Figyeljünk egymásra. A probléma nem oldódik meg magától, szóval törődni kell vele, de nem többet, mint a szeretett személlyel, különben azt vesszük észre, hogy újabb problémánk lesz : az elhagyatottság. Ezt megelőzve szeressük egymást és soha ne felejtsük el ezt el is mondani a párunknak a legnagyobb nehézségek közepette is, hogy erőt adjon neki. Érezze, hogy fontos.

  
"Sose hagyd, hogy egy megoldandó probléma fontosabbá váljon, mint egy szeretni való személy"
- Barbara Johnson


 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése